Magnetic Island 2/2

vrijdag 22 juli-zaterdag 23 juli

Gisteren zijn we gastvrij verwelkomd in ons air bnb appartementje door de beheerster en haar hondje Cody. We kregen zelfs passievrucht uit de tuin en Cody maakte het helemaal af met zijn vrolijke gekwispel.

In de ochtend wordt ik wakker door het warme licht. Ik open mijn ogen en zie de mooi kleurende gordijnen die een buitenlandse sfeer meebrengen. Zin in vandaag. Met een kopje thee in de hand blijf ik nog lekker chillen.

IMG-20160726-WA0012.jpg
Leuk of niet?

Opeens hoor ik een klepje open en dicht slaan. Klinkt net als het kattenklepje thuis. En ja hoor, daar komt Cody vol levensgenot aanhuppelen. Met grote vaart springt hij op het bed en begroet mij. Gelukkig heb ik net het laatste slokje thee opgedronken. Hij rolt en speelt en na een tijdje gaat hij liggen. Zo gezellig dat hij is. Hij zucht van ontspanning, waarop ik zucht. Toch wel fijn dat je even aandacht voor zo’n diertje kan hebben. Je mist dat contact toch wel als je op vakantie gaat en je huisdier achterlaat.

Met een opgeladen camerabatterij betreden we het Nationaal Park van Magnetic Island. Hier zouden onder andere koala’s leven.

IMG_0955.JPG
Na niet al te lang lopen, komen we uit bij een mooi punt.

Een opmerkelijk verschil tussen Nederlanders en Australiërs is dat Australiërs veel behulpzamer zijn. Ook groeten ze je vaak als je langsloopt. Na een tip van een meneer zoeken we naar een koala die in de buurt moet zitten.

IMG_0967.JPG
En ja hoor, daar zit de chillende koala. Wat een mooi beest.
IMG_0974
De koala van de vorige foto kruipt omlaag en opeens komt er een hoofdje tevoorschijn!

Koala’s slapen 20-22 uur per dag en eten de blaadjes van eucalyptusbomen. Deze blaadjes zijn voor veel andere dieren giftig, maar doordat de stofwisseling bij een koala zo langzaam is, kan hij ervan smullen. Wel schijnt het zo te zijn dat het gas uit de eucalyptus boom licht ontvlambaar is. Bij een bosbrand zou een koala daardoor kunnen ontploffen. Nee, dit gaat de verkeerde kant op. Kijk nou hoe hij daar zit, lekker in de boom!

IMG_0986.JPG
Deze koala knuffelt met de boom om zijn lichaamstemperatuur koel te houden. Nu weet je eindelijk wat je moet doen als je boos bent. 😉

Terwijl we over de zanderige paden lopen, springt er plots een kangoeroe zó over het pad. En achter hem aan nóg een. Maar voor ik het klepje van mijn camera af heb gehaald, zijn ze alweer verdwenen.

Naast de kangoeroe en de koala’s kom ik ook nog een ander merkwaardig verschijnsel tegen. En niet één, overal zie ik ze!

IMG_0998
Wat zou er in dit bladerpakketje verstopt zitten?

Het Nationaal Park bevat de Forts Walk, die helemaal tot een uitkijkpunt gaat. In de Tweede Wereldoorlog stonden de soldaten hier op de wacht, terwijl ze uitkeken over de Koraalzee.

IMG_0995.JPG
Het uitzicht is wonderbaarlijk.

Na een bezweet dagje koala spotten, vertrekken we weer met de boot naar het vasteland. Wat een mooi eiland, zeg. En wat zijn koala’s geweldige dieren!

De volgende dag bestaat uit chillen op het strand van Townsville.

IMG_1020
Allemaal lekker warme zandjes.
IMG_1023
En net als een koala, zoek ik de koelte op tegen een boom, waar ik mijn verhaaltjes voor jullie uittyp. En alles binnen de cirkel is dan mijn territorium, voor het geval je het je afvroeg. 😉

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s